Oplevelse med M/S Thor af Gudhjem ved Helligdomsklipperne
OM TUREN

Oplev den smukke bornholmske kyststrækning og Helligdomsklipperne fra havsiden ombord på det gamle træskib M/S Thor, der har sejlet i fast rutesejlads som sommer færge på kysten i mere end 100 år


Sejltur med historisk træskib

En sejltur med den historiske passagerbåd M/S Thor fra Gudhjem Havn op langs klippekysten til Helligdomsklipperne er en stor oplevelse og særdeles velegnet som en hyggelig familieudflugt med børn i alle aldre samt for ældre.

M/S Thor lægger til ved Liebertsklippen nedenfor Bornholms Kunstmuseum, hvor vi landsætter og medtager passagerer, inden turen går tilbage til Gudhjem.


Guidede oplevelser og vikingefortællinger
På turen fra Gudhjem til Helligdomsklipperne fortæller skipperen om seværdighederne samt sagnhistorier fra vikingetiden.

På bådfarten kan man opleve en del af den enestående, bornholmske natur, herunder Hestestenene, Blod Egil, Stevelen, Røstad strand m.m.


M/S Thor sejler tæt ind under de stejle klipperpartier ved Helligdommen såsom Den Tørre Ovn, Den Våde Ovn, Lyseklippen, Helligdomsklippen, Sorte Gryde samt andre seværdige steder.


På lidt længere afstand passeres en samling oldtidsgrave på stranden. Ved Salene Strand ser vi også et par imponerende vandreblokke stammende fra istiden, herunder en af Danmarks største.


Kunstmalerne og deres motiver
Helligdomsklipperne er et af de smukkeste inspirationssteder for bornholmermalerne, og derfor et meget brugt motiv blandt kunstmalere med historisk tilknytning til Bornholm. Her malede blandt andre Vilhelm Kyhn og skagensmaleren Michael Ancher.

Kunstmalerne Otto Haslund, Karl Isakson og specielt Oluf Høst malede adskillige motiver fra Gudhjem. På vej mod Gudhjem ses det yndede motiv Bokul fra søsiden. Ikke så sjældent ses kunstmaler Kasper Køie i gang med at male et af sine yndlingsmotiver ved Nørresand.


Vandretur på den bornholmske kyststi
Mange tager med på en rundtur, men man kan også sejle den ene vej og vandre tilbage på den bornholmske kyststi. På gåturen langs kysten er der mulighed for en pause på Dines Lille Maritime Café med udsigt over Østersøen til Christiansø og Gudhjem.